HockeyNews
PLUS

Så är skadeläget kring ÖHK-backarna: ”Känns riktigt tufft”

(9524) Pilö/Andersson/Eriksson
Bildbyrån

Publicerad: 16 augusti 2019

FacebookXWhatsApp

I Örebros första träningsmatch tvingades backarna Lukas Pilö och Jonathan Andersson att utgå på grund av skador.
För HockeyNews.se berättar nu närkingarnas huvudtränare Niklas Eriksson om skadeläget kring de båda.

SHL presenteras i samarbete med ATG Sport

Örebro Hockey besegrade BIK Karlskoga med 5–4 efter förlängning i närkelagets första försäsongsmatch. Men det blev en dyrköpt seger där backarna Lukas Pilö och Jonathan Andersson tvingades utgå. 

Under inledningen av den första perioden tvingades först Pilö utgå i sitt första byte efter att ha fått en smäll mot det ena knäet som svullnade upp.

– Vad det gäller Lukas då så ska han in på magnetröntgen under morgondagen så då vet vi mer och så får vi ta det därifrån.

När HockeyNews.se under torsdagen når Örebrobacken så berättar han om smällen och skadeläget.

– Det är lite bättre är det väl men knäet har ju fått sig en smäll och det känns lite svajigt.

Hur såg du på själva tacklingen?

– Jag såg att BIK-spelaren kom i en ganska hög fart så jag försökte bara att spänna emot i tacklingen. Då tror jag att det var hans byxa som kom på utsidan av mitt knä vilket gjorde att knäet vek sig inåt och jag kände väl direkt att det var någonting som hände, om det var en vridning eller någonting som small till i knäet.

– Det känns ju riktigt tufft, det är ju aldrig roligt att få en skada och speciellt inte i första matchen och första bytet när man vill visa upp sig som mest. Den här säsongen ska jag väl ta ännu ytterligare kliv i karriären och det klart att det är en tuff start på den.

Lukas Pilö var med och spelade upp Oskarshamn till SHL under fjolårssäsongen. Foto: Pär Olert

Och i andra perioden tvingades sedan också Jonathan Andersson att utgå efter en smäll mot huvudet. Där ser läget dock ljusare ut än som först var förmodat.

– Vad det gäller Jonathan så ser vi inte det som någon längre skada men han spelar inte imorgon utan vilar lite. Men jag hoppas att han är tillbaka i träning på måndag här eller i nästa vecka.

Det är ingen förmodad hjärnskakning?

– Nej jag tror inte det, men framtiden får utvisa hur det är med honom här men det verkar mer vara en smäll mot nacken och att han var stel. Så jag tror inte att det är någon fara så.

Örebro lyckades annars vända ett tidigt 2-0 underläge till en 5-4 seger efter en svängig tillställning just målmässigt där 19-åriga, Viktor Lodin fick avgöra i förläggningen på ett friläge.

Vad ser du för förbättringspotential från gårdagen framöver och vilka bitar är du nöjd med?

– Förbättringspotential är det egentligen på allting och det tycker jag är helt naturligt såhär tidigt på säsongen. Jag tycker ändå om man ser lite på matchen så under förstaperioden så stod vi lite på hälarna och väntade och också lät dem att komma över oss lite. Sedan tycker jag väl att ju längre som matchen gick så tar vi över och jag tycker ändå att vi sätter dem under press stundtals riktigt bra. Framför allt så var det några av de yngre spelarna bland annat med kedjan med Bagenda, Lodin och Lindholm som fick till den pressen som vi hade önskat från alla kedjor där man är stark på pucken och håller kvar den i anfallszonen och vinner tillbaka puckar, det tyckte jag att de var riktigt bra på.

Glädjande för Örebro var också att nyförvärvet på backplats, Aaron Irving lyckades näta vid två tillfällen med sitt kraftfulla skott.

– Det är ju jätteroligt att han får göra mål också när han kommer som ny spelare. Och som du säger så har han ju en jäkla spetskvalitet i sitt skott. Så det var kul för honom och att vi som lag fick lite utdelning där i powerplay så det var bra.

Och idag väntar Linköping som motståndare i en match som spelas i Lindesberg. Mot Karlskoga vilades backarna Kristian Näkyvä och Rasmus Rissanen, samt forwardskvartetten med Mathias Bromé, Joonas Rask, Jordan Boucher och Cristopher Mastomäki. Samtliga av dessa kommer att spela under morgondagen. 

– Vi har väl inte tagit ut laget helt där vi har något frågetecken men alla som inte spelade sist ska spela på fedag då, så är tanken.

Det blir också den första matchen för nyförvärvet Dominik Furch då Jonas Arntzen vaktade kassen mot BIK Karlskoga

– Han står på fredag, meddelade Niklas Eriksson.

ANDREAS LUNDSKOG

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!